Ana Sayfa Hoş geldiniz! Üye Girişi yapın veya Ücretsiz Kayıt olun.

Çiçek Süsleme ve Düzenleme

Süsleme ve düzenlemeler genellikle organizasyon ve benzeri alanlarda uygulanır. Süslemede genellikle beyaz ağırlıklı çiçekler kullanılır. Süslemenin yapılış amaçları ortamın düzenli, güzel ve doğal olmasını sağlamaktır. Süslemede genellikle lilyum, gerbara, gül, cipso ve biçme gibi çiçekler ön planda olur. Süslemenin yapılacağı yere göre uygun seçeneklerle sunulur. Örneğin süslemenin yapılacağı yer bir yemek davetiyse süslemede mum kullanılmaz. Süslemede sade bir tabak içine oversis yerleştirilir ve yeşilliklerle tabağın çevresi güzel bir şekilde çevrilir. Süsleme yaparken bazı işlemler çok dikkat gerektirir. Süsleme için uygun çiçekler nerede ve nasıl güzel durur bunlara dikkat edilir. Süsleme yapılacak yer bir düğün salonu ise süsleme için uygun olan şamdanlar ve camlar ön planda olur. Süslemede kullanılacak çiçekler şamdan ve camların içine süslemeye uygun bir şekilde yapılır. Süsleme yaptığımız cam veya şamdanın içine oversis yerleştirilir ve ortasında bir boşluk bırakilır. Süslemeye uygun mumlar için şamdana ve cama süsleme bu şekilde ve bu titizlikte yapılır. Eğer süslemenin olacağı yer bir tolantı ve kongre salonu ise öncelikle süsleme için uygun çiçekler seçilir ve süslemenin yapılacağı masanın ölçüsü alınır çünkü süslemede kullanılacak malzeme masada veya masanın önünde güzel bir şekilde durması gerekir. Süsleme eğer masa üstüne ise genelde yuvarlak şekil verilir. Bir tabağın içine oversisi, yeşilliği ve çiçekleri uygun bir şekilde dizayn edildikten sonra süslemeye uygun olarak seçilen sarmaşık dediğimiz yeşillikleri süslemenin en alt kısmından aşağıya doğru sarkıtırız. Masa önüne süsleme yapılacak ise önce masa ölçüsü alınır süsleme buna uygun hallerde yapılır. Süsleme genellikle sepete yapılır sepet içine yine oversis, yeşilliği ve süslemeye uygun çiçekler seçilir ve süsleme genelde boylu ve geniş bir şekilde dizayn edilir. Süslemeleri sadece düğün, kongre ve toplantılarda değil aynı zamanda anma törenlerimizde de kullanırız. Örneğin Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenlerinde onun resimlerinin her köşesi beyaz ve kırmızı karanfillerle süslenir.

Yemek için süsleme yapılıyorsa amaç göze bir hoşluk, zerafet, sevgi ve saygı hissi uyandırmak için yapılır. Eğer süsleme toplantı ve kongre için ise ortamın doğal bir hal almasını ve ortamdaki stresi atmak amacıyla yapılır. Süsleme yapılacağı alanlara göre belirlenip ve buna uygun olarak yapılır.

Bilgiler (Tümü)